Oncobell

L’objectiu de la campanya #josalvovides és finançar projectes d’investigació per avançar en la millora de la prevenció i el tractament del càncer. Els fons recaptats es destinaran a l’Oncobell, el programa de recerca de l’IDIBELL en teràpies experimentals i mecanismes moleculars en càncer.
L’activitat de l’Oncobell abraça des de la recerca bàsica més puntera fins al tractament dels pacients, però té un denominador comú: tots els grups d’investigació treballen per millorar el pronòstic dels pacients de càncer. La interacció d’aquests dos enfocaments accelera el procés de transferència del laboratori a la pràctica clínica.

La recerca de l’Oncobell

Ramon Salazar

Cancer Colorrectal

Ramon Salazar

Cancer Colorrectal

"Quan era resident, un noi de la meva edat va morir durant una guàrdia per una complicació aguda. Vaig aconseguir mantenir-lo viu fins que va arribar a l'UCI, però desgraciadament va morir. Va ser un episodi imprevist i molt cruel. Aquell dia em vaig conjurar a treballar i a investigar amb totes les meves forces la resta de la meva vida per honrar aquell malalt i a tots els que han sucumbit a aquesta malaltia ".

Cristina Muñoz

Regulació de la Mort Cel·lular

Cristina Muñoz

Regulació de la Mort Cel·lular

“Durant anys hem estat treballant amb un tumor que desenvolupen els nens. Després de publicar un article en el qual suggeríem una possible nova quimioteràpia, ens van començar a trucar pares de nens malalts que probablement es moririen. Volien que provéssim el tractament experimental amb els seus petits. Malauradament, no vam aconseguir passar de les primeres fases de l’experiment i mai no vam arribar a fer l’assaig clínic, amb pacients. Avui dia encara m’escriuen pares i ho segueixo passant malament, pensant en el seu patiment. No ens aturarem fins que trobem la solució”.

Óscar Martinez Tirado

Sarcoma

Óscar Martinez Tirado

Sarcoma

La investigació del meu grup aconseguirà que els nens tinguin una infància plena i el seu nucli familiar ho gaudeixi. Que quan arribin a l’adolescència, i l’entorn familiar pugui “patir-la”. Que arribin a adults i decideixin si tenen fills o no, els gaudeixin i/o els pateixin. I que arribin a la vellesa i continuï el cicle. En definitiva, permetre que la gent visqui i gaudeixi de la vida”.

Oriol Casanovas

Angiogènesi Tumoral

Oriol Casanovas

Angiogènesi Tumoral

“Lluitem contra el càncer amb un tipus de teràpia que elimina els vasos sanguinis del tumor per deixar-los secs, sense oxigen ni nutrients, i impedir que creixi”.

Ramon Alemany

Viroteràpia del Càncer

Ramon Alemany

Viroteràpia del Càncer

“Batallem contra el càncer fent que certs virus creixin en cèl·lules tumorals, les maten i activen una resposta del sistema immunitari contra el tumor. Tenim clar que sense investigació no es pot avançar”.

Dra. Isabel Fabregat

TGF-beta y Cáncer

Dra. Isabel Fabregat

TGF-beta y Cáncer

“Investiguem tumors molt agressius que tenen pocs o cap tractament disponibles. Per contagiar la nostra vocació a l’equip, cada dia ens repetim que el càncer es pot curar”.