Oncobell

L’objectiu de la campanya #josalvovides és finançar projectes d’investigació per avançar en la millora de la prevenció i el tractament del càncer. Els fons recaptats es destinaran a l’Oncobell, el programa de recerca de l’IDIBELL en teràpies experimentals i mecanismes moleculars en càncer.
L’activitat de l’Oncobell abraça des de la recerca bàsica més puntera fins al tractament dels pacients, però té un denominador comú: tots els grups d’investigació treballen per millorar el pronòstic dels pacients de càncer. La interacció d’aquests dos enfocaments accelera el procés de transferència del laboratori a la pràctica clínica.

La recerca de l’Oncobell

Francisco Ciruela

Coordinador del programa Neurobell

Francisco Ciruela

Coordinador del programa Neurobell

”Fem servir la llum per activar i desactivar fotofàrmacs al cervell, amb l’objectiu de poder pal·liar, en el futur, malalties com ara el Parkinson, l’esquizofrènia o el dolor. La fotofarmacologia ens obre una finestra terapèutica sense precedents que hem d’explorar en benefici de la nostra societat”.

Mònica Povedano

Esclerosi lateral amiotròfica (ELA)

Mònica Povedano

Esclerosi lateral amiotròfica (ELA)

"Ens esforcem en explicar als nostres pacients els avenços mèdics que van apareixent. Aquests avenços només s’aconsegueixen agrupant coneixements de diversos àmbits davant d’un objectiu comú, cooperativitzant els esforços de recerca per no repetir passos que endarrereixin el progrés. Tot plegat és gràcies a la feina conjunta de la recerca bàsica i clínica, i cap de les dues és possible sense la participació del pacient. Als nostres pacients els hi diem que, tot i la dificultat, sempre hi ha una llum que et fa avançar en la recerca".

Fernando Fernández-Aranda

Trastorns de la conducta

Fernando Fernández-Aranda

Trastorns de la conducta

"Treballem de forma incansable en recerca clínica i en assistència, per tal d’identificar com combatre els Trastorns de la Conducta Alimentària (Anorèxia i Bulímia nervioses i Trastorn per Afartament), Obesitat i els trastorns associats. Tenim en el punt de mira el tractament dels pacients, però també la millora de la seva qualitat de vida i dels seus familiars que, sense dubte, també estan implicats en el seu patiment. Sense recerca no hi haurà innovació ni millora futura de l’excel·lència assistencial."

Marta Barrachina

Alzheimer

Marta Barrachina

Alzheimer

“No existeix un fàrmac curatiu per a la malaltia d'Alzheimer. El motiu és que els pacients que s'han seleccionat pels assajos clínics es trobaven en fases avançades de la malaltia, degut a què existeix un període asimptomàtic que pot durar fins a 20 anys. El nostre grup va descobrir uns biomarcadors de la malaltia d’Alzheimer en mostres de sang de pacients en etapes inicials de la malaltia. Hem creat una spin-off per desenvolupar el primer test de diagnòstic precoç per a l'Alzheimer. Aquest test pot representar una eina molt útil per les empreses farmacèutiques, optimitzant la selecció de pacients per als assajos clínics i, en conseqüència, accelerar el descobriment d'un fàrmac curatiu".

Sergio Martínez Yélamos

Esclerosi Múltiple

Sergio Martínez Yélamos

Esclerosi Múltiple

“Quan vaig començar la residència de Neurologia al nostre Hospital no disposàvem de cap tractament per a l’Esclerosi Múltiple, una malaltia que afecta a gent jove i que produïa una gran discapacitat a moltes persones. Després de 30 anys investigant en la seva epidemiologia clínica i en el seu tractament, avui disposem de més d’una dotzena de tractaments que han demostrat ser capaços de canviar la vida d’aquestes persones. Des d’un punt de vista professional i personal ha estat un privilegi haver col·laborat en la major part de les línies d’investigació que han fet possible aquesta revolució en el món de la neurologia. Ara toca seguir treballant per identificar quin tractament s’escau millor a cada malalt, per mirar de millorar encara més la seva qualitat de vida."

Antonella Consiglio

Parkinson

Antonella Consiglio

Parkinson

“Ens fascina entendre l'impacte de la neurodegeneració en el cervell. En les malalties neurodegeneratives, les neurones es degraden i es moren, però no entenem del tot els desencadenants bàsics i els mecanismes que hi contribueixen. L’objectiu de la nostra recerca és comprendre les malalties neurodegeneratives, com el Parkinson, per després poder curar-les. La ciència és el que ens fa feliços, i esperem poder tenir un impacte positiu a través de les nostres investigacions".